Drage dame – ovo je pravi mesec za novi početak!

Bilo da ste žena ili muškarac, nije lako pokrenuti sopstveni biznis. Razloga za to je puno: nesigurnost, strah, nedostatak informacija odakle početi, nedovoljno resursa, kontakata, iskustva… Sve ovo su samo neke stvari koje čine pokretanje sopstvenog biznisa tako izazovnim. To nisu razlozi zbog kojih treba odustati, već stavke koje vam mogu pomoći da se pripremite i ojačate sopstvenu motivaciju.

Da li ste znali da je u našoj zemlji oko 135 000 žena pokrenulo sopstven biznis?

S druge strane, oko 30% ukupnog broja vlasnika različitih privrednih subjekata u Srbiji čini ženska populacija.

Interesantan podatak je da nešto više od 10 000 žena rukovodi organizacijama koje su bazirane na modelu učlanjenja. Ove biznise prate frizerski i kozmetički saloni, knjigovodstvene agencije, poslovne konsultacije i ugostiteljski objekti.

Dobra vest je da je zabeleženo povećanje žena preduzetnica u Srbiji. One su činile tek 7,9% preduzetnika u 2007. godini. Ovaj procenat je povećan za 14,9% u 2011. godini, dok su do 2014. žene činile 31,7% preduzetnika u Srbiji.  Uslužni sektor očigledno preovladava kada je u pitanju podela delatnosti ove vrste.

Istraživanje koje je sproveo GEM (Global Entrepreneurship Monitor) je pokazalo zanimljive rezultate: osnovna motivacija žena u preduzetništvu nije toliko usmerena ka sticanju ogromnog bogatstva, već ka stvaranju promene u svetu. Čak 36 od 50 ispitanih država pokazuje težnju lepšeg pola da napravi promenu i iz tog razloga pokreće sopstven biznis.

Sajt 👩‍💻 umesto ruža 🌹

Imajući to u vidu, drage dame, želimo da vas podstaknemo na promenu i pokrenete nešto što će vas učiniti srećnim.

Verujemo da sajt firme leži u osnovi komunikacije sa potencijalnim i postojećim klijentima. Već smo pričali o tome da stranica na socijalnim mrežama nije dovoljna za potpuni razvoj vašeg biznisa, kao i o različitim simptomima koji pokazuju da je vašoj firmi potreban sajt. Iz tog razloga smo rešili da izdvojimo jedno mesto za vaš sajt – potpuno besplatno!

Kako učestvovati?

  • Ostavite komentar ispod ovog članka i podelite priču o vašem biznisu: opišite o čemu se radi i šta vas je navelo da ga pokrenete.
  • Možete ostaviti komentar do 15.03.2020. do kraja dana, a najzanimljivija priča će biti objavljena u sredu, 18.03.
  • Srećna pobednica će dobiti besplatan domen ekstenzije .com, .net, .org, .info, .biz, .rs ili .срб, kao i hosting paket (SuperStart, SuperPro ili SuperHosting) na period od godinu dana. 

Radujemo se što možemo da budemo deo vaše inicijative za bolje sutra! Srećan praznik, dame!


P.S. Čak i ako ne budete srećna dobitnica glavne nagrade, ne brinite – pripremili smo i specijalan vaučer za sve učesnice!

P.P.S. Gospodo, nismo vas zaboravili. Pratite nas i očekujte još puno sličnih akcija. 🙂 

Magdalena Vasev
Magdalena Vasev
Marketolog u IT-ju, IT-jevka u marketingu: Magdalena ima mnogo nadimaka i još više interesovanja. Razapeta između kreativnosti i logike, trudi se da svakodnevno nauči nešto novo i u istoj meri naučeno podeli sa drugima. Diše digitalno - živi socijalno.
0 0 гласови
.
Pretplata
Obavesti me ukoliko
guest

0 Comments
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре