10 ideja za out-of-office odgovore!

Leto je tu uprkos svim lošim prognozama i vrlo promenljivim okolnostima kod nas, a i u svetu. Visoke temperature nas uvek podsećaju na to da nam je potreban odmor i bekstvo od svakodnevne rutine – i zato se planovi za produžene vikende uveliko prave.

Kako bismo u potpunosti uživali u svom odmoru, neophodno je i da budemo sigurni da će za to vreme sve ići svojim tokom i u poslovnom planu. To uključuje i informisanje naših klijenata i partnera da ćemo u narednim danima biti odsutni i pravilno usmeravanje na ljude koji nas u tom periodu menjaju.

Tu nam u pomoć priskaču Out-of-office (OOO) poruke!

One predstavljaju automatske imejl odgovore koji uključuju informacije o periodu vašeg odsustva – a mogu da se kombinuju i sa dozom ofis humora. U tekstu ispod ćete otkriti nekoliko naših ideja za vaše Out-of-office imejlove.

Savet: Ukoliko već niste, napravite zajedničku imejl adresu koju će koristiti svi zaposleni iz određenog sektora, kao što su: [email protected], [email protected], [email protected]. Na taj način ćete lakše moći da usmerite sve svoje klijente ka kolegama koji će vam pomoći dok niste tu!

Kako bismo vam olakšali, podelili smo ideje u zavisnosti od različitih biznis sektora. Ukoliko ne pronalazite svoj biznis, ne stidite se – ostavite nam komentar ispod i potrudićemo se da smislimo nešto i za vas! 🙂

1. Popravka automobila

Zdravo!

Otišao sam na odmor – ispravnim vozilom! A u slučaju da vaš automobil nije u perfektom stanju, ne brinite se – pišite nam na [email protected] i naše kolege će vam se odmah javiti!

Srdačan pozdrav,
(vaše ime)

2. Onlajn kursevi

Dragi učenici,

Biću na odmoru do (datum) – ali nova znanja nemaju slobodan dan! Zato uđite na moj sajt i prisetite se svega što smo do sada učili. Ne bih da vas plašim, ali ispitaću vas čim se budem vratio!

Srdačan pozdrav,
(vaše ime)

3. Računovodstvo

Pozdrav,

Trenutno se brinem samo o fakturama iz hotela u kom odmaram! A kako biznis nikada ne odmara, ne oklevajte da pošaljete svoj upit mojim kolegama na [email protected] koji će se sa zadovoljstvom pobrinuti za vas!

Srdačan pozdrav,
(vaše ime)

4. Zdravlje/medicina

Poštovanje,

I lekari imaju potrebu za brigom o svom zdravlju. Ja sam izabrao da to radim na plaži do (datum)! Ukoliko se ne radi o hitnom slučaju, možete probati moju metodu relaksacije uz vitamin D ili zakazati pregled tako što ćete poslati imejl na: [email protected].

Srdačan pozdrav,
(vaše ime)

5. Marketolog

Ćao!

Biću izvan kancelarije do (datum). To tada neću biti u mogućnosti da odgovaram na imejlove, ali to ne znači da u međuvremenu ne možete da bacite pogled na našu letnju promociju! Možete nam pisati i putem Facebook-a, Instagram-a, Twitter-a i Linkedin-a – ukratko, kog god kanala se setite!

Čujemo se uskoro,
(vaše ime)

6. Sistem administrator

Zdravo,

Ovo je automatski imejl putem kog vas obaveštavam da će svaki imejl koji u naslovu ne sadrži „Poziv za pivo“ automatski biti izbrisan u cilju optimizacije mesta na serveru.

Dana (datum) ću vam ponovo biti na raspolaganju i odgovoriti na sve sačuvane imejlove. Do tada se možete obratiti mojim kolegama na [email protected] koji su tu za vas 24/7.

Srdačan pozdrav,
(vaše ime)

7. Programer

Greška 404: programer nije pronađen.

Pokušajte ponovo nakon (datum) ili pišite na [email protected]

8. Frizerski salon

Zdravo!

Rekli su da je najmodernija frizura so u kosi! A kako smo mi uvek u trendu, imaćemo ovu frizuru do (datum). Nakon toga Izvol’te u salonu da priložimo jesenje trendove!

Srdačan pozdrav,
(vaše ime)

9. Arhitektura

Zdravo,

Trenutno intenzivno radimo na novom projektu – kule od peska! Ovaj projekat će biti gotov do (datum), a nakon toga ćemo se u potpunosti posvetiti vašem.

Srdačan pozdrav,
(vaše ime)

10. Onlajn prodavnica

Poštovanje,

Trenutno odmaram, ali dobra stvar kod onlajn prodavnica je što one rade non stop! Iskoristite naše letnje promocije i očekujte dostavu u uobičajenom roku!

Srdačan pozdrav,
(vaše ime)

Savet: ako se plašite da vas vaši klijenti neće shvatiti ozbiljno ukoliko vaš imejl uključuje malu dozu humora, uvek možete da dodate da ste uvek tu za njih, ali i da malo šale nije naodmet.

Kako da podesite automatski odgovor?

To možete uraditi vrlo lako putem cPanela! Na taj način se automatski odgovori podešavaju na nivou servera i slaće se čak i kada je vaš imejl klijent isključen. Ako vaše automatske odgovore podesite putem imejl klijenta, on će morati da ostane uključen kako bi se OOO poruke poslale.

Bilo da ste na plaži, planini, jezeru ili prosto odmarate kod kuće, vaš biznis uvek može biti onlajn. Obezbedite mu sigurno mesto i uživajte u odmoru!


Magdalena Vasev
Magdalena Vasev
Marketolog u IT-ju, IT-jevka u marketingu: Magdalena ima mnogo nadimaka i još više interesovanja. Razapeta između kreativnosti i logike, trudi se da svakodnevno nauči nešto novo i u istoj meri naučeno podeli sa drugima. Diše digitalno - živi socijalno.
0 0 гласови
.
Pretplata
Obavesti me ukoliko
guest

1 Comment
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре