[email protected] – Kako mogu da napravim ovakvu imejl adresu?

Imejl korespondencija je još uvek najpoželjniji oblik poslovne komunikacije. Po nekim procenama, broj poslatih imejlova na dnevnom nivou do 2022. godine će porasti na 347 milijardi! Kako se veliki broj prvobitnih korespondencija ostvaruje upravo putem imejla, vrlo je važno da istaknete svoju profesionalnost već na prvom koraku.

Osim brzih odgovora, učtivog obraćanja i kvalitetnih informacija koje treba da sadrži vaša elektronska poruka, od velikog značaja je i vaša imejl adresa.

Imejl sa sopstvenim domenom, kao što je, na primer, [email protected] predstavlja osnovu profesionalnog obraćanja sa potencijalnim klijentima i partnerima. Često korišćeni imejl provajderi, kao što su Gmail, Hotmail, Yahoo i sl. nose sa sobom povlastice poput besplatne usluge, ali i mane koje ćemo vam u nastavku opisati malo detaljnije.

Koje su mane besplatnih imejl provajdera?

Nema ničeg lošeg u korišćenju besplatnih imejl provajdera u lične svrhe. Ali, kada je u pitanju profesionalna komunikacija, morate imati u vidu koje su mane korišćenja istih.

1. Često zauzeta imena

Problem: Imate advokatsku kancelariju pod imenom „Pravnici plus“ i rešili ste da napravite imejl adresu. Postoji velika verovatnoća da je adresa [email protected] zauzeta. U takvim slučajevima ćete morati da tražite alternativno rešenje koje može izgledati neprofesionalno (na primer: [email protected]) ili biti previše dugačko ([email protected]).

Rešenje: Registrujte odgovarajući naziv domena (na primer: pravniciplus.rs) i napravite elektronsku poštu sa njim. Imate potpunu slobodu u izboru naziva imejl adrese: na primer, jedna od osnovnih adresa za kontakt vam može biti [email protected].

2. Rizik od lažnog predstavljanja

Problem: Napravili ste imejl adresu pod nazivom [email protected] i smatrate da će svi znati da ste u pitanju vi? Postoji velika opasnost od „zlikovaca“ koji će se predstavljati kao vi i napraviti sličnu imejl adresu, kao što je na primer [email protected] ili [email protected]. Ukoliko dođe do toga, rizikujete da vaši klijenti pošalju poverljive informacije ljudima koji će istu zloupotrebiti, a samim tim dovesti vaš biznis u opasnost.

Rešenje: Ako kreirate elektronsku poštu sa nazivom domena koji ste registrovali (na primer: [email protected]) vi izbegavate rizik od sličnih neprijatnih situacija. Vaš domen je vaša svojina i vi u potpunosti upravljate njime.

3. Teška podela imejlova na različite sektore

Problem: Vremenom se vaš biznis razvija, a uz to i vrsta korespondencija koje svakodnevno vodite. Samim tim se one raspoređuju na različite timove: pravnici, marketing, knjigovodstvo… Ukoliko imate jednu imejl adresu na koju stižu svi imejlovi, to će vam vremenom zadati glavobolje.

Rešenje: Uz imejl sa sopstvenim domenom možete kreirati mnoštvo različitih imejl adresa i samim tim ih podeliti na različite timove! Na primer: [email protected], [email protected], [email protected]. Ovo mogu biti zasebni imejlovi, ali i imejl liste u koje ćete uključiti određene članove tima sa njihovim ličnim imejl adresama ([email protected]).

Kako mogu da kreiram ovakvu imejl adresu za moj biznis?

Kreiranje imejl adrese sa sopstvenim domenom nije nimalo komplikovan proces! Zato ćemo vam ga detaljno opisati:

1. Registrujte svoj naziv domena

Kako ste već mogli da razumete, naziv domena predstavlja ne samo ime vašeg sajta, već i ekstenziju vaše imejl adrese. Samim tim, prvi korak u kreiranju vaše imejl adrese je registracija naziva domena. Izaberite odgovarajuće ime koje će uključiti naziv vašeg brenda ili vid delatnosti!

Pročitajte još: 9 grešaka prilikom registracije naziva domena

2. Izaberite hosting paket

Često kažemo da je hosting dom za vaš sajt, ali on istovremeno predstavlja i dom za vaše imejlove. To je mesto gde će se skladištiti sva informacija koju želite da postavite na vaš sajt i svi imejlovi koje ćete primiti i poslati. Hosting paketi se razlikuju po mnogim karakteristikama, kvantitativno i kvalitativno izmerljivim. Na primer, naši paketi SuperPro i SuperHosting uključuju i inteligentnu SPAM zaštitu koja čuva vaše poštansko sanduče od neželjenih imejlova.

Pročitajte još: SuperZaštita ili kako štitimo vaše sajtove i poštanske sandučiće

3. Kreirajte svoju prvu imejl adresu!

U trenutku kada vaši naziv domena i hosting paket budu bili aktivirani, možete krenuti sa kreiranjem vaše prve imejl adrese. Ovaj proces je vrlo lak i u potpunosti se može izvršiti putem naše kontrolne table cPanel:

  1. Ulogujte se na svoj korisnički profil i otvorite vaš cPanel nalog.
  2. Otvorite meni „Imejl nalozi“ i kliknite na „Kreiraj“
  3. Izaberite domen sa kojim ćete povezati vašu imejl adresu, kao i ime koje će stajati pre simbola „@“. Uz odabir imena vaše imejl adrese birate i lozinku pomoću koje ćete je zaštititi.

Voilà! Već imate svoje prvo poštansko sanduče sa sopstvenim domenom!

Pročitajte još: Kako kreirati imejl nalog (poštansko sanduče) u cPanel-u?

Savet: Neprestano radimo na pomoćnom sadržaju kako bismo vam olakšali rad sa vašim hosting nalogom. Zato uvek možete da pronađete odgovor na vaša pitanja u vezi sa imejlom na našoj pomoćnoj stranici ili da nas kontaktirate kako bismo vam pomogli!

Ne oklevajte i registrujte svoj naziv domena pre nego što neko drugi to uradi! A nakon toga kreirajte svoju prvu imejl adresu i komunicirajte profesionalno i bezbedno. 🙂


Magdalena Vasev
Magdalena Vasev
Marketolog u IT-ju, IT-jevka u marketingu: Magdalena ima mnogo nadimaka i još više interesovanja. Razapeta između kreativnosti i logike, trudi se da svakodnevno nauči nešto novo i u istoj meri naučeno podeli sa drugima. Diše digitalno - živi socijalno.
0 0 гласови
.
Pretplata
Obavesti me ukoliko
guest

0 Comments
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре