8 razloga da kreirate email sa imenom vašeg sajta

„Besplatno je uvek skuplje“ – kada govorimo o razvoju biznisa, ova izreka je u potpunosti primenljiva. Ako osnova vašeg preduzeća nije dovoljno stabilna, onda će i sama delatnost teško imati budućnost u dugoročnom planu.

Jedan od najvažnijih faktora uspeha bilo kakvog biznisa je poverenje u vas i vaš brend. S druge strane, mnogo vlasnika mikro, malih i srednjih biznisa propušta mogućnost da utvrde svoju reputaciju i da osvoje poverenje korisnika koristeći besplatnu email uslugu prilikom profesionalne komunikacije.

U narednim redovima ćemo vam izneti osnovne prednosti personalizovane elektronske pošte sa sopstvenim domenom – imenom vašeg sajta. Ovo se često zanemaruje od strane preduzetnika, a ne bi trebalo – jer email komunikacija je jedna od najvažnijih i najefektivnijih načina za povezivanje biznisa i klijenata.

Email sa sopstvenim domenom stoji u osnovi profesionalnosti.

1. Pokazujete da ste profesionalni i ostavljate dobar utisak

Ako se postavite na mesto vaših klijenata i igrate ulogu korisnika, da li biste i vi određeni biznis smatrali profesionalnim ako koristi besplatne email usluge poput Gmail-a, Yahoo-a ili Hotmail-a? Na isti način će i vaša publika biti skeptična kada vidi da poslovnu komunikaciju vodite pomoću besplatne usluge.

Email adresa povezana sa domenom vašeg sajta daje dodatnu vrednost koju možete da ponudite svojim klijentima. Pokazaćete im da ste pouzdan biznis partner i gradićete svoj imidž kao profesionalac.

2. Imate veću kontrolu i postajete nezavisni od provajdera besplatne imejl usluge

Kada kreirate elektronsku poštu pomoću besplatnog email provajdera, obično ulazite u neka ograničenja koja, na kraju, mogu da budu mnogo ozbiljna za vaš biznis. Često je željeno ime zauzeto i zato je potrebno da promenite vašu ideju, a na taj način smanjujete šansu da se korektno legitimišete pred klijentima.

Na primer: želite da registrujete email adresu sa imenom [email protected], ali primećujete da ga je već neko registrovao. Nakon uklanjanja/dodavanja simbola dolazite do drastično drugačije alternative od vaše prvobitne ideje. Korisnici mogu da sumnjaju u sadržaj poslat sa ovakve adrese.

Prilikom kreiranja emaila sa vašim domenom vi nemate ovakva ograničenja. Vi ste ti koji određuju kako da bude ispisana adresa vaše pošte ([email protected], [email protected], [email protected] i sl.). Imajte u vidu da, ako provajder besplatne email usluge reši da napravi neke promene, to može da utiče na svu vašu dosadašnju email komunikaciju, kao i vaše online prisustvo generalno.

Takođe, da li ste razmišljali o tome šta će se desiti sa vašom zvaničnom korespondencijom ako, na primer, provajder vaše besplatne email usluge nestane? Izgubićete sve važne elektronske poruke zajedno sa priloženim fajlovima, među kojima se nalaze i važna dokumenta i poverljive informacije. Srećom, sa profesionalnom poštom nećete imati ovakav problem.

3. Kreirate onoliko email naloga koliko vam je neophodno

Ovo vam omogućuje da budete fleksibilni jer prilikom svakog proširenja firme vaš tim ima opciju za kreiranje individualne email adrese. Ako vaš biznis postaje sve veći i imate potrebu da podelite ekipe, možete da koristite različite email adrese ili email liste: [email protected], [email protected], [email protected]. Takođe, svaki kolega može imati svoju email adresu: [email protected], [email protected] i sl.

Ako imate hosting i domen kod nas, automatski imate mogućnost da kreirate i upravljate neograničenim brojem poštanskih sandučića bez dodatnih troškova! Možete sami odrediti prostor na disku koji će imejlovi zauzimati, podesiti preusmeravanja, automatske odgovore, kalendare, kontakte, filtere i sl.

4. Smanjujete rizik od SPAM poruka i neželjenih reklama

Da li ste razmišljali o tome kako se provajderi besplatne imejl usluge izdržavaju? Uglavnom od reklama. Na taj način ozbiljan procenat korisnika je pretvoren u potencijalnu ciljnu grupu za dosadne SPAM poruke i ometajuće reklame. Dobra vest je da kod email adresa koje su povezane sa vašim domenom nema ovakvog reklamnog sadržaja. Takođe, neželjeni SPAM je sveden do minimuma, imajući u vidu da možete da dodate specijalne filtere koje ga u potpunosti ograničavaju.

U slučaju da niste obratili pažnju, naši hosting paketi SuperPro i SuperHosting imaju inteligentnu SPAM zaštitu koja je podrazumevano aktivirana. Ona se zasniva na tehnologiji samoučenja koja sakuplja informacije o primljenim porukama i akcijama koje preduzimate. Filter razlikuje svaku poruku i markira ga kao željena ili neželjena pošta. A najbolje je to što prilikom svake vaše akcije filter postaje sve efektivniji u cilju ostvarivanja besprekorne biznis komunikacije.

Ako ste naš klijent, možete da koristite i mogućnost naše dodatne usluge – Premium zaštite od SPAM-a i virusa. Ova usluga filtrira sve dolazeće elektronske poruke na nekoliko nivoa i blokira svaki pokušaj za fišing, proširenje malware-a i SPAM-a. Ovu uslugu možete koristiti prilikom narudžbine bilo kog hosting paketa.

5. Ograničavate fišing napade i primanje zlonamernih fajlova

Znamo da ne mali deo svake biznis komunikacije sadrži osetljive podatke koji mogu biti zlonamerno iskorišćeni ako dođu u ruke pogrešnih trećih lica.

Takođe, sve češće su primećeni slučajevi fišing napada sa lažnim imejlovima koji mogu da budu mnogo opasni ako se ne obeleže kao takvi na vreme. Provajderi besplatnih imejl usluga su vrlo primamljivi za ovaj tip napada. Jedan od razloga je taj što ove usluge imaju ogroman broj poštanskih sandučića, te će napadi imati veći procenat uspešnosti. Drugi razlog može biti to što neke besplatne imejl usluge imaju niži nivo bezbednosti i zaštite klijenata.

Korišćenje elektronske pošte sa domenom vašeg sajta vam garantuje bezbednost prilikom razmene osteljivih informacija sa klijentima i partnerima. Iza velikog procenta zasluga se krije naš SuperTim koji se danonoćno brine o bezbednosti vaše email korespondencije. Sa novim zaštitama koje smo dodali smo doprineli ograničenju zlonamernih imejl prosleđivanja koji imaju za cilj da došu do osetljivih informacija koje ste podelili sa vašim klijentima. Tako možete biti mirni i da znate da je vaša profesionalna elektronska pošta bezbedna jer je naš tim tu 24/7.

Pročitajte još: Kako da prepoznate fišing imejl?

6. Poboljšavate svoju marketing strategiju

Imej marketing je samo jedan od sastavnih delova reklamnog miksa za popularizovanje vašeg brenda. Zahvaljujući njemu možete da zainteresujete korisnike i da ih naterate da detaljnije razmisle o proizvodu ili usluzi koju nudite. Niste sigurni kako vaša email adresa utiče na to?

Ako šaljete bilten ili personalizovani imejl vašim klijentima, vi igrate ulogu pošiljaoca koji treba izgledati pouzdano i legitimno. Po nekim istraživanjima, skoro 70% veb zajednice koja redovno koristi email kao kanal za komunikaciju bi izbrisalo ili obeležilo kao SPAM poruku koju su primili od korisnika besplatne email usluge. Ne biste želeli da ste među njima, zar ne?

Ne zaboravite i da je profesionalna pošta odlično polje na kom možete pozicionirati ime svog brenda i logo. Napravite svoj potpis u koji možete postaviti grafički element i na taj način povećajte mogućnost da vaš brend postane prepoznatljiv.

7. Povećavate poverenje u vaš biznis

Ako kreirate profesionalnu elektronsku poštu sa vašim domenom automatski postajete prepoznatljiviji. Ovo eliminiše svaku mogućnost da vaši korisnici sumnjaju u informacije koje im šaljete. Osim toga, identifikujete se kao pouzdan i korektan preduzetnik. Ovakvi detalji prilikom vođenja važne komunikacije imaju ključnu ulogu za uspešan razvoj svakog biznisa.

Široko rasprostranjeni su i pokušaji prevara među konkurentima i drugim zlonamernim licima koji mogu vešto da zavaraju korisnike. Ako već imate registrovanu email adresu kod besplatnog email provajdera, neko može da kreira skoro jednaku adresu u cilju zloupotrebe. Na primer: imate adresu [email protected], ali je vaš konkurent registrovao [email protected]. Razlika se krije u tačno jednom slovu, ali upravo ovakav ili sličan propust i nedostatak pažnje može da donese ozbiljne štete vašoj delatnosti. Osim toga, nakon ovakvog ili sličnog slučaja, korisnici više neće hteti da se povežu sa vama, jer već imaju nedostatak poverenja u vas.

A kada se dvoumite da li će vaši korisnici ispisati vašu email adresu pravilno, možete da registrujete nekoliko različitih domena i domenskih ekstenzija. Ovo je dobra praksa kada je u pitanju prevencija od nelojalne konkurencije.

Komercijalna email usluga vam odmaže u tome da izgledate ozbiljno pred publikom. Tako joj pokazujete da ste registrovali svoju email adresu prosto jer je neophodno, a ne zato što se držite sigurne i profesionalne komunikacije. Dokazano je da, na podsvesnom nivou, ljudi ne prihvataju dobro korišćenje besplatne email usluge. Ovo smanjuje vaše šanse ne samo da osvojite više klijenata, već i da ih zadržite.

8. Gradite zdraviju i pouzdaniju vezu sa klijentima i partnerima

Trajne veze iziskuju pažnju. Ako je posvećujete svojim klijentima i partnerima, oni će se osećati specijalnim i lakše će se vezati za vaš brend. Ovo ih čini ne samo ambasadorima vaše ideje, već i njenim zastupnicima. Oni doprinose postepenom povećanju talasa novih klijenata i to samo zato što ste pokazali učtivost, brigu i poštovanje prema ljudima sa kojima radite.

Osim toga im pokazujete da mogu da se oslone na vas u bilo kakvoj situaciji u bilo kakvo vreme. A od svih kanala komunikacije, putem imejla se posvećuje više pažnje i koncentracije za rešavanje određene situacije.


Kako da kreirate elektronsku poštu sa imenom vašeg sajta?

Koraci su sasvim prosti i oduzimaju ne više od 2 minuta.

  • Registrujte svoj naziv domena
  • Dodajte hosting koji ćete povezati sa vašim domenom
  • Putem menija „Imejl nalozi“ u vašem cPanel-u kliknite na „Kreiraj“
  • Izaberite ime koje će stajati pre simbola „@“. Uz odabir imena vaše imejl adrese birate i lozinku pomoću koje ćete je zaštititi.

Ne šalimo se – to je sve! A više detalja možete pročitati u našem prethodnom članku:

A sada možete dobiti 3 meseca potpuno besplatnog hostinga uz registraciju bilo kog domena! To znači da možete osetiti sve čari profesionalne elektronske pošte bez ikakvih troškova za hosting paket. A kada 3 meseca isteknu i ne možete da odolite – javite nam se kako biste ga produžili uz specijalan popust.


Pretplatite se na naš SuperBlog kako biste prvi saznali najvažnije i korisne novosti iz sveta web-a i savete o vašem sajtu i digitalni razvoj.

Magdalena Vasev
Magdalena Vasev
Marketolog u IT-ju, IT-jevka u marketingu: Magdalena ima mnogo nadimaka i još više interesovanja. Razapeta između kreativnosti i logike, trudi se da svakodnevno nauči nešto novo i u istoj meri naučeno podeli sa drugima. Diše digitalno - živi socijalno.
0 0 гласови
.
Pretplata
Obavesti me ukoliko
guest

0 Comments
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре