Za sajt brz kao munja – SuperCache Manager

Ovom sajtu treba sto godina da se učita!

Da u ovom maniru ne bi govorili posetioci vašeg sajta, na svu sreću možete preduzeti nešto odmah. Vaša sreća ima i svoje ime – SuperCache Manager. O čemu se zapravo radi i kako vam naš SuperAlat može pomoći – pročitajte u nastavku teksta.

SuperCache Manager predstavlja naše najnovije dostignuće na polju ubrzanja rada vašeg sajta.

Zašto je važno da se vaš sajt učitava brzo?

Razloga ima više, a mi vam ovde navodimo glavne:

  • Bolje korisničko iskustvo – nećemo izmisliti toplu vodu ako vam kažemo da je ugođaj koji korisnik ima prilikom posete i razgledanja vaših veb-stranica direktno odgovoran za to kako će vaš biznis biti percipiran;
  • Da li vi volite da čekate kod lekara, u prodavnici, ili igde drugo, da stignete na red? Sigurni smo da je odgovor odričan.
  • Onda i ne čudi podatak da bi čak 40% korisnika na Vebu napustilo veb-sajt ukoliko mu je potrebno više od 5 sekundi da se učita;
  • Vaš veb-sajt vam može doneti benefit (na primer: povećati prihod) samo ukoliko se učitava brzo.

Šta je SuperCache?

SuperCache je veb-alat (tzv. veb-akcelerator) koji kešira statički i dinamički sadržaj vašeg veb-sajta. Za razliku od Memcached i Redis koji funkcionišu na nivou aplikacije, proces keširanja* se kod SuperCache alata odigrava na nivou servera. Jednom keširana, stranica će se učitavati značajno brže svim narednim posetiocima vašeg sajta.

SuperCache Manager je najnoviji alat koji smo integrisali u cPanel i pomoću njega možete aktivirati ovu tehnologiju.

Jedan od naših klijenata je na svom sajtu već implementirao tehnologiju keširanja koju nudi ovaj alat. U pitanju je sajt explore-serbia.rs, a evo i rezultata koji su postignuti:

Pored ubrzanja veb-sajta, aktivacijom i korišćenjem SuperCache-a takođe se postiže bolja iskorišćenost resursa hosting naloga. Svaki put kada SuperCache prikaže keširani sadržaj korisniku, on zapravo „preskoči“ momenat u kojem se generišu dinamički podaci na stranici. Ovo znači da će se PHP procesi i MySQL upiti na hosting nalogu izvršiti samo u slučaju da konkretna stranica nije još uvek keširana. SuperCache značajno doprinosi manjem angažovanju procesorske jedinice (CPU) na hosting nalogu.

Aktivacija SuperCache-a

SuperCache se može aktivirati uz samo nekoliko klika mišem, tako što ćete otići u cPanel -> sekciju SUPERHOSTING SPEED-UP, a zatim na SuperCache Manager.

Keširanje možete omogućiti za ceo veb-sajt ili za konkretan direktorijum/URL adresu. SuperCache Manager je podržan u okviru SuperHosting paketa iz ponude SuperHosting.RS-a.

SuperCache + Memcached/Redis
Moguće je aktivirati i koristiti keširanje na aplikativnom nivou istovremenim korišćenjem Redis-a ili Memcached-a u kombinaciji sa SuperCache-om. Tako će, ukoliko postoji izvestan sadržaj koji SuperCache ne može keširati, aplikacija to učiniti umesto njega, što će poboljšati performanse veb-sajta.

Za koje veb-sajtove je pogodan SuperCache?

Keširanje ovim alatom se preporučuje za:

  • Sajtove sa velikim brojem poseta;
  • Medijske i informativne sajtove;
  • Portale, i sl.

Naš alat podrazumevano kešira sve podatke. Ukoliko vaš veb-sajt ima specifičan sadržaj koji biste izostavili iz keširanja, možete to postići iz sekcije Naprednih podešavanja u okviru SuperCache Manager-a.

A, u slučaju da je vaš sajt na WordPress-u, posebno za vas smo pripremili članak na temu kako podesiti SuperCache za vaš WordPress sajt.

Budite među prvima koji će isprobati naš novi alat. Aktivirajte SuperCache, ubrzajte svoj veb-sajt i podignite korisničko iskustvo vaših posetilaca na najviši mogući nivo. Bilo bi nam drago ukoliko odlučite da podelite sa nama svoja iskustva prilikom korišćenja SuperCache alata – na taj način ćemo moći da dodajemo još puno korisnih funkcija u predstojećim verzijama.


*keširanje – sam termin „keš“ (eng. cache) doslovno znači „čuvanje“. A kada govorimo o veb tehnologijama, keširanje označava čuvanje podataka specifičnih za Veb okruženje. Kešing tehnologijom čuvaju se već generisani podaci. Nakon što se dinamički generisani podaci keširaju – oni postaju statički sadržaj, koji se korisnicima prikazuje znatno brže, bez bilo kakvog odlaganja ili potrebe za čekanjem.

Aleksandar Petrović
Aleksandar Petrović
Ekonomista, predavač, IT entuzijasta... Za sebe misli da mu od ruke bolje idu brojevi nego reči. U neprestanoj donkihotovskoj borbi za dokazivanjem da Jack of all trades može biti master of some. Filozofiju na stranu, Aleksandar uživa u saznanju da je nekom pomogao - i trudi se da što više uživa.
0 0 гласови
.
Pretplata
Obavesti me ukoliko
guest

0 Comments
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре