Uštedite vreme uz PHP Manager by SuperHosting

U narodu poznatije kao: „Nikada nećete pogoditi šta je SuperHosting.RS učinio za vas! (FOTO) (LINK)“

Zaključno sa njegovom poslednjom verzijom (7.3), ažuriranje PHP-a uvek zadaje glavobolje. Osim promene PHP verzije celog hosting naloga, vršenje bilo kakvih izmena, kao što su promena PHP direktiva ili aktiviranje ili deaktiviranje modula iziskuje poseban trud.

Znamo, Boromire, sve znamo…

izvor: Google

Tu stupa na scenu alat koji smo razvili samo za vas! Ime mu je – *zvuk bunjeva*PHP Manager by SuperHosting!

O čemu se radi?

Svi naši hosting paketi podržavaju FastCGI protokol za obradu PHP zahteva. Ranije, kada smo želeli da menjamo PHP verziju za naš sajt, promene smo vršili u jednom ili više fajlova, u zavisnosti od protokola koji koristimo. Ručna promena PHP verzije zahteva mnogo više akcija, kao na primer:

  • Da se obratite podršci koja će vam obezbediti neophodne fajlove;
  • Da ručno uredite fajlove. Svaki od njih ima svoje odlike i, ukoliko dođe do greške, to može rezultirati nekorektnim radom sajta ili njegovim zaustavljanjem;
  • Da restartujete FastCGI procese hosting naloga.

Želeli smo ovaj proces da pojednostavimo. Sve gore navedene stvari se mogu rešiti u nekoliko klikova. Zato, pomoću ovog cPanel alata možete:

  • Da promenite PHP verziju celog hosting naloga;
  • Da promenite vrednost PHP direktiva odabrane PHP verzije;
  • Da aktivirate, odnosno deaktivirate, PHP module;
  • Da promenite PHP verziju i podešavanja određenog direktorijuma.

Na primer: ako imate sajt koji je napravljen u WordPress-u, moguće je da ste se bar jednom susreli sa problemom koji je poznat pod imenom “Fatal error: Allowed memory size exhausted…”. Zatim ste morali da nađete wp-config.php fajl vašeg sajta, pa da u njemu ručno menjate limit za memoriju. To može da potraje, pogotovo ako vodite više WordPress sajtova. Pomoću PHP Manager alata izmenom direktive memory_limit jednim klikom rešavate sve!

Sve module, uključujući i podrazumevane, možete videti posredstvom phpinfo. Moduli koji se mogu aktivirati ili deaktivirati se odnose na odabranu PHP verziju.

Važno je imati na umu da se sve ove izmene izvršavaju za izabranu verziju PHP-a, što se odnosi na ceo hosting nalog i sve veb sajtove na njemu. Takođe, u slučajevima kada ste ručno omogućili drugu verziju PHP-a za određeni direktorijum (na primer: public_html), i nakon toga vršite promene posredstvom PHP Managera, promene PHP Managera se neće odraziti na taj direktorijum (na primer: public_html) i njegove poddirektorijume.

PHP Manager vam daje mogućnost da, uz nekoliko klikova, podesite PHP, optimizujete vaš sajt i učinite ga veoma brzim. Dok vi uživate u pogodnostima ovog alata, mi ćemo nastaviti da radimo na njegovom razvoju i sa zadovoljstvom ćemo vas obaveštavati o svim poboljšanjima.

I? Kako vam se sviđa? Da li već koristite PHP Manager by SuperHosting? 🙂


Sanja Dinić
Sanja Dinić
Sanja je deo korisničke podrške SuperHosting.RS-a. Voli i pse i mačke. Smatra da ako hoćeš nešto da dobro objasniš, treba da ga objasniš jednostavno. Ljubitelj tamnog piva i još tamnije kafe. Učenje stranih jezika joj nije bilo dovoljno zanimljivo, pa je prešla na programske.
0 0 гласови
.
Pretplata
Obavesti me ukoliko
guest

0 Comments
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре