Process Manager by SuperHosting…i ostale jesenje poslastice

Dođu tako periodi u životu kada čovek mora da se suoči sa bolnom istinom – leto je prošlo. Niste još raspakovali kofer sa letovanja, a već miriše pečeno kestenje. Ali, ne plačite, gospođo – naš tim je vredno radio celo leto kako biste jesenju melanholiju što bolje podneli.

Ne, nismo spremali ajvar, već Process Manager by SuperHosting!

O čemu se radi?

Svaki program koji pokrenete kreiraće neki proces. Svaki proces dobija jedinstveni numerički identifikator (PID) pomoću kojeg se prati i identifikuje od strane sistema. Svako učitavanje veb-sajta ili prijavljivanje na imejl nalog pokreće neki proces koji se izvršava na serveru. Čak i kada se samo ulogujete na vaš hosting nalog (u našem slučaju cPanel) – i to pokreće određene procese.

U našem meniju „Process Manager by SuperHosting“ prikazaće vam se spisak sa svim pokrenutim procesima na vašem hosting nalogu. Sa ovim alatom možete zaustaviti izvršavanje jednog ili svih procesa na hostingu. Ovaj alat je dostupan za sve hosting pakete i nalazi se u cPanelu u sekciji SUPERHOSTING TOOLS.

A…kako radi?

Sam alat je osmišljen za monitoring svih procesa koji se odvijaju na vašem hosting nalogu. On vam može dati detaljniji uvid u potrošnju resursa (CPU i RAM memorije). Imajte u vidu da, u većini slučajeva, povećano vreme CPU nije zbog jedne skripte koja traje dugo vremena i/ili troši puno resursa. Vrlo često se skripte na nalogu izvršavaju u milisekundama, ali stotinama ili hiljadama puta, zbog čega dolazi do potrošnje procesorskog vremena.

Nekada se desi da se zbog greške ne može zaustaviti izvršavanje PHP procesa, pa je u ovom slučaju naš alat pravi izbor za pomoć. Takođe, kada vršite PHP podešavanja u vašem php.ini fajlu, potrebno je zaustaviti tekuće PHP procese kako bi promena stupila na snagu.

Zaustavljanje procesa se inače prvenstveno izvršavalo putem komandne linije, a mi smo osmislili način koji je jednostavniji i praktičniji za naše korisnike – sve se rešava sa par klikova. Možete da zaustavite sve pokrenute procese na svom nalogu pomoću dugmeta „Zaustavi sve procese“, jedan izabrani proces klikom na znak „x“ ili da zaustavite samo PHP procese pomoću dugmeta „Zaustavi sve PHP procese“. Više o ovome možete pročitati i na našoj stranici za pomoć.

Važno je napomenuti da, kada se zaustave svi procesi na nalogu, izostavljaju se procesi izrade rezervne kopije hosting naloga, kao i aktivne sesije od pristupa kontrolnom panelu (cPanel). Na ovaj način, čak i ako odlučite da zaustavite sve procese, nećete ostati bez rezervnih kopija podataka i pristup cPanel-u neće biti prekinut.

Pa, šta kažete? Da li smo Vas makar malo oraspoložili? Probajte naš Process Manager pa nam javite utiske. 🙂


Sanja Dinić
Sanja Dinić
Sanja je deo korisničke podrške SuperHosting.RS-a. Voli i pse i mačke. Smatra da ako hoćeš nešto da dobro objasniš, treba da ga objasniš jednostavno. Ljubitelj tamnog piva i još tamnije kafe. Učenje stranih jezika joj nije bilo dovoljno zanimljivo, pa je prešla na programske.
0 0 гласови
.
Pretplata
Obavesti me ukoliko
guest

0 Comments
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре