Šta je potrebno za migraciju (prebacivanje) sajta na drugi hosting?

Kao što dođe dan kada želite da se preselite iz stana u kome živite, bilo to zbog lokacije, komfora, veličine stana ili bezbednosti, na isti način možete doneti istu odluku i za sopstveni sajt: u potrazi za njegovim sigurnim domom rešavate da je najbolje da preduzmete ovakav korak.

Prenos (migracija) sajta je proces prebacivanja sajta iz jedne hosting kompanije u drugu. Postoji puno razloga iz kojih možete poželeti da učinite ovo – od negativnog utiska o trenutnom provajderu do proste želje da isprobate nešto novo. Koji god razlog stoji iza vaše odluke, jedno je sigurno:

Prebacivanje sajta iz jedne hosting kompanije u drugu nije teško i zamarajuće kao selidba iz jednog stana u drugi. Ovaj proces, u stvari, može biti mnogo lak – jer ćemo vam mi u potpunosti pomoći sa njim.

Šta je potrebno za migraciju sajta na SuperHosting.RS?

Dopala vam se naša ponuda i rešili ste da prebacite svoj sajt kod nas? Za početak – ne oklevajte da nas kontaktirate! Možete nam poslati imejl, pozvati nas telefonom ili nam pisati putem chat-a na sajtu. Pomoći ćemo vam prilikom izbora pravilnog hosting paketa, u zavisnosti od toga kakve su potrebe vašeg sajta.

Nakon što izaberete i naručite svoj hosting paket on će biti konfigurisan. Za ovo je potrebno 15 minuta nakon primljene potvrde o plaćanju. Odmah nakon toga ćete dobiti pristupne podatke za upravljanje nalogom na imejl adresu koju ste naveli. 

Načini na koje se jedan sajt može prebaciti kod nas su sledeći:

1. Izvoz podataka sa prethodnog naloga

Čak i da nemate iskustva u ovako nečemu, nije teško da prođete kroz ovaj proces sami. Sve što je potrebno je da:

  • Kopirate sadržaj svog hosting naloga sa trenutnog provajdera. Nemojte zaboraviti da kopirate i sve baze podataka koje se nalaze na njemu! 
  • Uvezete (otpremite) sadržaj prethodnog naloga na novi SuperHosting.RS nalog. Ukoliko ste na prethodnom nalogu imali konfigurisane imejl adrese, potrebno je da ih konfigurišete putem cPanel-a. Na taj način se nijedan imejl neće izgubiti prilikom migracije.
  • Usmerite vaš naziv domena ka SuperHosting.RS serveru.

2. Prebacivanje putem cPanel-a

Ukoliko vaš trenutni provajder koristi cPanel za upravljanje hosting nalozima, možete da napravite rezervnu kopiju celokupnog sadržaja hosting naloga, pošaljete je nama i mi ćemo ga preneti na vaš novi SuperHosting.RS nalog.

3. Mi ćemo sve učiniti umesto vas!

Ne želite da prolazite kroz ovaj proces sami? Ne brinite! Slobodno nas kontaktirajte – potrebno je da nam pošaljete malo podataka i sve ostalo je na nama!

Bez obzira na to koji način migracije sajta ste izabrali, ona je potpuno besplatna za sve pakete deljenog hostinga

Više informacija o migraciji sajta na SuperHosting.RS servere možete pročitati u našem pomoćnom članku.

Transfer domena

Našim klijentima uvek preporučujemo da čuvaju svoje parče interneta na jednom mestu. Zato vam savetujemo da, prilikom migracije sajta, transferujete i svoj domen kod nas kako biste mogli da upravljate svojim uslugama preko jednog korisničkog profila.

Tranfer domena je proces prebacivanja naziva domena sa jednog ovlašćenog registra na drugi. Ovaj proces je potpuno besplatan, a jedino što se naplaćuje je produžetak registracije naziva domena na dodatnih godinu dana.

Kako biste izvršili transfer domena kod nas potrebno je:

  1. Da posedujete autorizacioni kod (EPP ključ)
    Ovaj kod možete naći kod trenutnog registra vašeg naziva domena.
  2. Da isključite zabranu transfera
    Naziv domena mora biti otključan za transfer kako biste imali pristup EPP ključu. 
  3. Da verifikujete transfer
    Nakon transfera domena ćete dobiti verifikacioni imejl. Potvrda predstavlja jedan klik na link iz imejla i potrebno je da se zvrši u roku od 15 dana.

Postoje različiti uslovi transfera u zavisnosti od toga koja ekstenzija domena je u pitanju. Za više informacija možete pročitati naše pomoćne članke:

Transfer domena (.com, .net, .org, .biz, .info)
Transfer nacionalnih .RS i .СРБ domena


Magdalena Vasev
Magdalena Vasev
Marketolog u IT-ju, IT-jevka u marketingu: Magdalena ima mnogo nadimaka i još više interesovanja. Razapeta između kreativnosti i logike, trudi se da svakodnevno nauči nešto novo i u istoj meri naučeno podeli sa drugima. Diše digitalno - živi socijalno.
0 0 гласови
.
Pretplata
Obavesti me ukoliko
guest

0 Comments
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре