.IO domeni: zašto ih startapi vole?

U poslednjih nekoliko godina se primećuje rast u broju registrovanih .IO domena, a izgleda da su njihovi najveći fanovi upravo startapi iz oblasti tehnologija. Zašto?

.IO domeni originalno predstavljaju Britansku teritoriju Indijskog okeana. Domen sa ovom ekstenzijom domena koja je u početku bila namenjena teritoriji od samo 60 km² ima više od pola miliona ljudi, a dobar deo njih su upravo tehnološki startapi. Razlog tome je što se asocira sa Input/Output (IO) procesima i to je čini savršenom ekstenzijom ako želite da pokažete da je Vaš sajt povezan sa tehnologijom.

Osim toga…

.IO domeni su manje popularni od, na primer, .COM domena, tako da je mogućnost da vaš željeni naziv bude slobodan mnogo veća! Takođe, Google ga prepoznaje kao generički internet domen, tako da ne morate brinuti o geo-targetiranju, što je uglavnom slučaj kod najviših internet domena državnih kodova.

Zato može biti idealan i za ličan sajt, blog ili za originalne nazive domena. Postoji mnogo reči na engleskom jeziku koje se završavaju sa „io“, dok na italijanskom „io“ znači „ja“.

Jedan od zanimljivih primera je „myportfol.io“. Ukoliko vam je potrebna inspiracija, možete otvoriti ovaj spisak reči koje se završavaju na „io“ i pronaći svoj idealan naziv domena.

I poslednje, ali ne i najmanje bitno

Od sada možete registrovati ili transferovati svoj .IO domen i kod nas! Brza registracija i lako upravljanje domenom – zvuči super, zar ne?

Zato upadajte na naš sajt i registrujte svoje savršeno ime – pre nego što neko drugi to uradi. 🙂


Magdalena Vasev
Magdalena Vasev
Marketolog u IT-ju, IT-jevka u marketingu: Magdalena ima mnogo nadimaka i još više interesovanja. Razapeta između kreativnosti i logike, trudi se da svakodnevno nauči nešto novo i u istoj meri naučeno podeli sa drugima. Diše digitalno - živi socijalno.
5 1 глас
.
Pretplata
Obavesti me ukoliko
guest

0 Comments
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре