Šta sve možeš da kupiš za 1900 dinara?

Kada su u pitanju troškovi, često vodimo računa o njima – želimo da se uklopimo u mesečni budžet tako da nam ne fali ništa od potrepština, da možemo da se „razmazimo“ ponekim izlaskom, masažom ili večerom u restoranu i da nam, naravno, ostane nešto za odmor ili pak „crne dane“.

Cena proizvoda i/ili usluga često može da bude osetljiva tema. Ponekad, nažalost, nismo toliko upućeni u kvalitet koji možemo da dobijemo za određenu sumu novca, pa biramo ili dobro poznate brendove, ili najjeftinije opcije.

Istina je da kvalitet stvarno ima svoju cenu i, koliko god kompromisa pravili, jeftino često ispada skuplje, pogotovo u dugoročnom pogledu.

Na svakodnevnom nivou vršimo kupovinu proizvoda i/ili usluga koje nam nisu prekopotrebne. Istovremeno, retko razmišljamo o svim povlasticama koje nam taj proizvod ili usluga donosi:

  • Da li će zadovoljiti moje osnovne potrebe?
  • Da li će podići moje samopouzdanje?
  • Da li će me učiniti dodatno srećnim?
  • Da li će mi pomoći da steknem nova znanja i iskustva?
  • Da li je prosto hir ili je potencijalno isplativa investicija?

Između rashoda i investicije postoji ogromna razlika.

Naravno, nije svaki rashod tu da bi ispunio samo osnovne potrebe. Poput Maslovljeve piramide ljudskih potreba, svaki naš rashod se može grupisati i poređati po sličnoj hijerarhiji – moramo zadovoljiti naše osnovne potrebe kako bismo prešli na potrebe višeg nivoa. Kada je u pitanju investicija, tu ne treba gledati samo na rashod, već kako nam određeni proizvod ili usluga može doneti još više resursa za dalji razvoj.

Jedna od ovih investicija je upravo investicija u online prisustvo: a ona može biti i nešto manje od „dve crvene“. Zato, za početak, neka da bacimo pogled na dvadesetak stvari koje, na skoro svakodnevnom nivou, kupujemo, a čija je cena nešto manje od dva Đorđa Vajferta – tačnije 1900 dinara:

  1. Dečija igračka
  2. Polovna plinska boca
  3. Flaša vina
  4. Komplet pribora za jelo
  5. Manji mikser
  6. Rođendanska torta
  7. Zidni sat ili lampa
  8. Veće pakovanje deterdženta za pranje veša
  9. Manikir ili pedikir
  10. Torba za laptop
  11. Majicu ili farmerice
  12. Kuvalo za vodu
  13. Par manje kvalitetnih patika
  14. Deo nakita
  15. Dekoracija za dvorište
  16. Profesionalna šminka za jedan dan
  17. Brzi antigen test na COVID-19
  18. Večera u restoranu za jednu osobu
  19. Miš za kompjuter
  20. Po jedna kafa u kafiću za period od nedelju dana.

Ovo su samo neki od proizvoda ili usluga za koje smo spremni da damo ovu sumu novca. Neki od njih će nam, možda, trajati i par godina (niko nije fan cepanja farmerica tokom prvog meseca, zar ne?). S druge strane, mnogi nam čine samo jednokratno ili kratkotrajno zadovoljstvo.

Jedno je sigurno:

Za istu tu cenu od 1900 dinara možeš da zakupiš osnovu svog online prisustva.

Šta mi to zovemo osnovom online prisustva?

Sigurno već znate, ali ponovićemo: to je ime vašeg sajta, vaš online identitet – vaš naziv domena. On stoji iza svega onoga što želite da komunicirate na Internetu. A to je svet u kome su, složićete se, granice mnogo manje, pa je samim tim i vrlo važno kako ćete se predstaviti.

Cena naziva domena se razlikuje u zavisnosti od domenske ekstenzije koju ste izabrali. Postoje one jeftinije, postoje i dosta skuplje – na vama je da izaberete. Savetujemo vas da vam cena ne bude glavni faktor kada je u pitanju registracija vašeg online imena jer je to nešto što će opisivati vas, vašu delatnost i vaš moto.

Koji to domen košta 1900 dinara?

To je naš dobro poznati .RS domen. Ukoliko je vaša delatnost ili deo vaših klijenata lociran u Srbiji, onda ne smete oklevati i razmišljati previše. Ove domene srpski Google obožava i davaće im prednost prilikom pretrage, a osim toga je i lako raspoznatljiv i vrlo bezbedan.

Još jedna od prednosti koja nije za potcenjivanje je činjenica da ima dosta zanimljivih naziva .RS domena koji su slobodni za registraciju, za razliku od globalno popularnijih ekstenzija poput .COM, .NET i sl.

Zašto registrovati domen u SuperHostingu?

Osim što smo stvarno super, ima tu još mnogo razloga:

  • Registracija i obnova domena kod nas je vrlo brza i laka;
  • Naša podrška je beskompromisna i odgovara vam na sva pitanja u roku od nekoliko minuta;
  • Upravljanje uslugama putem našeg korisničkog profila je pojednostavljeno, tako da ćete moći da stignete do svih informacija o uslugama u nekoliko klikova;
  • Dobijate 3 meseca potpuno besplatnog hostinga prilikom registracije novog domena!
Nismo se šalili…

Da, možda nije trebalo da ostavimo to za kraj, ali, hej – čim ste tu, znači da je osnova vašeg online portfolija na samo par koraka od vas!

Prilikom registracije naziva domena dobijate 3 meseca potpuno besplatnog hostinga. Njega možete da iskoristite za:

  • Kreiranje profesionalne imejl adrese (na primer: [email protected]);
  • Izradu sopstvenog sajta koji će predstavljati vaš onlajn portfolio;
  • Izradu elektronske prodavnice, ukoliko se bavite prodajom proizvoda;
  • Razvoj brenda na Internetu i visoko kotiranje u Google pretrazi.

Nema oklevanja – registrujte online naziv svog brenda pre nego što neko drugi to uradi!

Jer će se flaša vina popiti, manikir skinuti, torta pojesti…a vaše online ime će tokom cele godine biti samo vaše po istoj ceni.


Pretplatite se na naš SuperBlog kako biste prvi saznali najvažnije i korisne novosti iz sveta web-a i savete o vašem sajtu i digitalni razvoj.

Magdalena Vasev
Magdalena Vasev
Marketolog u IT-ju, IT-jevka u marketingu: Magdalena ima mnogo nadimaka i još više interesovanja. Razapeta između kreativnosti i logike, trudi se da svakodnevno nauči nešto novo i u istoj meri naučeno podeli sa drugima. Diše digitalno - živi socijalno.
0 0 гласови
.
Pretplata
Obavesti me ukoliko
guest

0 Comments
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре